Direct regelen

Noord-Hollandse SamenScholing (NHS) officieel erkend partnerschap

Blosse met collega schoolbesturen geaccrediteerd door Ministerie van OCW

Wat enkele jaren geleden begon met de ambitie om studenten, de lerarenopleiding (pabo) en de praktijk beter met elkaar te verbinden, groeide uit tot de Noord-Hollandse SamenScholing (NHS). Een partnerschap tussen de Inholland pabo  Alkmaar en vijf po-besturen in Noord-Holland waarin studenten, docenten en leerkrachten van én met elkaar leren en gebruik maken van elkaars kennis en vaardigheden. Kroon op het werk is de accreditatie die onlangs door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is toegekend. Hiermee is de NHS een officieel erkend partnerschap.

Binnen de NHS hebben de Inholland pabo Alkmaar en po-besturen Blosse, OPSPOOR, Zaan Primair, Ronduit en SKO West-Friesland de krachten gebundeld. Het programma van de NHS draait om leren in leerteams. Studenten zijn verdeeld over leerteams op verschillende opleidingsscholen / basisscholen. Wekelijks delen ze hun praktijkervaringen en perspectieven met elkaar, lerarenopleiders van Inholland pabo Alkmaar en praktijkbegeleiders. Samen analyseren ze betekenisvolle momenten in de klas  met behulp van interessante werkvormen en onderzoeksactiviteiten. Zo leren we niet alleen ván elkaar, maar ook mét elkaar.

Door student, pabo en praktijk met elkaar te verbinden, leiden we de leerkrachten van de toekomst op!

Wil je meer weten over de NHS? Of als po-bestuur uit Noord-Holland hieraan deelnemen? Meer informatie is te vinden op: www.noordhollandse-samenscholing.nl.

Geen extra afbeeldingen gevonden